Зворотний зв'язок Ви звертаєтесь в Інститут економіки та прогнозування НАН України
йцуйцу
close
menu

Політика приватності

1. Загальні положення

Дана Політика у сфері конфіденційності (далі - Політика) регламентує правовідносини між адміністрацією Інституту економіки та прогнозування НАН України (далі - Адміністрація), яка здійснює керування сайтом в мережі Інтернет за адресом https://ief.org.ua/ (далі - Сайт), і фізичною особою (далі - Користувач) як суб’єктом персональних даних (далі - СПД), яка надає свої персональні дані (далі - ПД) для розміщення на Сайті.

Адміністрація з величезною повагою ставиться до конфіденційної (персональної) інформації всіх без винятку осіб, що відвідали Сайт, а також тих, хто користується наданими Сайтом сервісами; у зв'язку з цим Адміністрація прагне захищати конфіденційність ПД, тим самим створивши і забезпечивши максимально комфортні умови використання сервісів Сайту будь-якому і кожному Користувачеві.

З метою реалізації вищевикладеного Адміністрація пропонує відповідну Політику у сфері персональних даних (докладний опис того, як відбувається процес обробки Ваших персональних (особистих) даних під час використання сервісів та/або будь-яких послуг Сайту, а також під час відвідування Сайту за адресою: https://ief.org.ua). Дана Політика базується на таких принципах оброблення даних: законності, сумісності, адекватності, ненадмірності, точності, строковості зберігання, дотримання прав фізичної особи, захищеності, транскордонної захищеності.

Якщо у Вас виникають якісь питання щодо конфіденційності і персональних даних, будь ласка, зв'яжіться з Адміністрацією за контактами, вказаними нижче.

2. Збір та використання персональних даних

При використанні Користувачем сервісів Сайту Адміністрацією здійснюється збір і обробка даних Користувача, а саме:

Адміністрація обробляє тільки ті персональні дані (наприклад, ваше ім'я і прізвище, логін і пароль доступу, адреса електронної пошти, номер контактного телефону та ін.), які свідомо і добровільно письмово надані суб'єктом персональних на обробку його персональних даних з метою використання останнім бажаних до надання сервісів Сайту.

При відвідуванні Сайту фіксуються всі входи в обліковий запис (при його наявності) та здійснені ним дії при модифікації вмісту сторінок у межах, необхідних для функціонування Сервісу. Інші відомості по трафіку Користувача не обробляються і не зберігаються.

Адміністрація обмежується збором мінімального обсягу інформації, що необхідно винятково для виконання запиту СПД. У кожному випадку, коли запитується необов'язкова до надання інформація, СПД буде повідомлений у момент збору такої інформації.

Ми не збираємо інформацію, до збору якої законодавством встановлено певні вимоги, наприклад: інформацію про расове або етнічне походження, політичні, релігійні або світоглядні переконання, членство в політичних партіях та професійних спілках, обвинувачення у вчиненні злочину або засудження до кримінального покарання, а також даних, що стосуються здоров'я чи статевого життя (відповідно до статті 7 Закону України «Про захист персональних даних»).

Адміністрація збирає дані про статистику відвідування Сайту. Відомості можуть містити інформацію про з'єднання, трафік, браузер Користувача, а також про дату, час, тривалість роботи в мережі Інтернет та перебування на Сайті.

3. Обробка ПД

Обробка та зберігання наданих ПД здійснюється в дата-центрах, де розміщується обладнання, що забезпечує функціонування сервісів Сайту.

Ваші ПД використовуються з метою забезпечення надання Інтернет-сервісів Сайту, обміну інформацією/новинами, відносин у сфері реклами та комунікації відповідно до і для виконання таких законів України (але не винятково): "Про захист персональних даних", "Про ратифікацію Конвенції про захист осіб у зв'язку з автоматизованою обробкою персональних даних та Додаткового протоколу до Конвенції про захист осіб у зв'язку з автоматизованою обробкою персональних даних стосовно органів нагляду та транскордонних потоків даних», "Про інформацію", "Про рекламу", "Про телекомунікації", "Про захист інформації в інформаційно-телекомунікаційних системах", НД ТЗІ 2.5-010-03 "Вимоги до захисту інформації WEB-сторінки від несанкціонованого доступу", а також Статуту ДУ ІЕП НАН України, нормативно-правових та інших локальних актів, що регулюють нашу діяльність.

4. Термін зберігання ПД

ПД зберігаються на термін не більше, ніж це необхідно відповідно до мети їх обробки і визначаються затвердженим керівництвом Інституту Положенням про обробку ПД СПД.

Після того, як СПД перестав бути співробітником Інституту Адміністрація видаляє його обліковий запис на Сайті, при цьому ПД Користувача також автоматично видаляються.

5. Взаємодія Сайту з іншими ресурсами

При використанні Користувачем сервісів на сторінках Сайту можуть бути наявні коди інших інтернет-ресурсів і третіх осіб, внаслідок чого такі інтернет ресурси і треті особи отримують Ваші дані. Отже, ці інтернет-ресурси можуть отримувати і обробляти інформацію, про те, що Ви відвідали ці сторінки, а також іншу інформацію, яку передає браузер Користувача. Такими інтернет-ресурсами можуть бути:

На деяких Сайту можуть бути встановлені коди сервісів Google Analytics та рейтингу bigmir.net, отримують і обробляють інформацію винятково про те, що ви відвідали сторінку та іншу інформацію, яка передається вашим браузером.

Використання зазначених сервісів нам необхідно для оперативного аналізу відвідувань сайту, внутрішньої та зовнішньої оцінки відвідуваності сайту, глибини переглядів, активності користувачів. Дані, отримані від зазначених сервісів ми не зберігаємо і не обробляємо.

Відповідно, якщо Користувач з якихось причин не бажає, щоб зазначені сервіси отримували доступ до його персональних даних, Користувач може за власним бажанням «розлогінитися» (вийти зі свого акаунта), очистити «Cookies» (через свій браузер).

У разі згоди Користувача, так чи інакше, Адміністрація рекомендує завжди ознайомлюватися з Політикою конфіденційності та/або порядком збору та використання вказаними та аналогічними сервісами ПД фізичних осіб для уникнення непорозумінь чи запобігання порушення прав СПД, оскільки ми не несемо відповідальності в частині збору/обробки/використання зазначеними/аналогічними сервісами персональних даних.

Політика конфіденційності сервісу Google Analitics викладена на сторінці http://www.google.com/analytics/terms/ru.html

Політика конфіденційності сервісу «Рейтинг bigmir.net» викладена на сторінці http://info.bigmir.net/privacy_policy

6. Правила використання технології маркерів звернень (Cookies) і лог-файлів

Кукі («Сookie») - це невеликі текстові файли, в які браузер може записувати дані, отримані від сервера. Коли ви переходите на сторінку Сайту, сервер може зчитувати інформацію, що міститься в «Сookie». Зокрема, «Cookies», можуть бути використані для зберігання інформації про реєстрацію на Сайті або певній області, щоб Користувачеві не потрібно було повторно вводити її при подальших відвідинах такого Сайту або його області, маркери звернень, які використовуються на Сайті, пов'язані з ПД користувача.

При цьому технології "Cookies" дозволяють зробити безпечним використання Користувачем сервісів Сайту (наприклад, за допомогою функції підтвердження входу Адміністрація може заблокувати і запитати додаткову інформацію у Користувача, який намагається увійти у свій обліковий запис за допомогою Веб-браузера, який Користувач раніше не використовував).

Крім того, файли "Cookies" дозволяють відстежувати порушення Політики конфіденційності та Політики використання Сайту Користувачами або пристроями. Файли "Cookies" допомагають оцінити Адміністрації кількість і частоту запитів, а також виявляти і блокувати тих користувачів або пристрої, які намагаються виконати пакетні завантаження інформації за допомогою нашого вебсайту.

У деяких випадках для надання певних продуктів і послуг Адміністрація звертається до постачальників послуг, які можуть бути нашими партнерами. Останні, своєю чергою, також можуть використовувати "Cookies", щоб персоналізувати активність користувачів щодо відповідних додатків партнера; або якщо це стосується реклами, то "Cookies" може бути використано партнером для визначення факту показу реклами і реакції Користувача.

При цьому ми не використовуємо файли "Cookies" для збору інформації про активність Користувача на інших сайтах з метою показу реклами. Однак ми можемо використовувати анонімні (знеособлені) або узагальнені дані для поліпшення якості реклами в цілому, а також з метою дослідження, розробки або тестування нових і чинних послуг (сервісів) Сайту.

На сьогодні використання "Cookies" є стандартною процедурою для більшості Сайтів. Однак, якщо Вам некомфортно використовувати "Cookies", більшість браузерів дозволяють Користувачам відмовитися від використання "Cookies". У такому випадку функція реєстрації буде для Вас недоступною, також деякі інші функції Сайту можуть працювати з порушеннями. Після завершення візиту на Сайт Ви завжди можете видалити "Cookies" після установки, якщо побажаєте.

Лог-файли - для того щоб належним чином управляти Сайтом, Адміністрація може ідентифікувати категорії користувачів за такими параметрами, як домени і типи браузерів. Ці статистичні дані в їх сукупності передаються вебфахівцям Адміністрації. Це здійснюється для того, щоб користування Сайтом було приємним для користувачів, а також щоб Сайт був ефективним інформаційним ресурсом.

7. Взаємодія Адміністрації з третіми особами стосовно ПД

Адміністрація не здійснює передачу ПД третім особам, крім випадків, коли така передача є вимогою законодавства, на прохання СПД або в інших випадках, викладених у цьому розділі. Ми розуміємо, що особиста інформація є цінністю і невід'ємним змістом у тому числі, особистих немайнових прав будь-якої фізичної особи, тому вживаємо всіх можливих заходів для захисту особистої інформації користувачів, добровільно і усвідомлено переданої останніми Адміністрації.

На Сайті можуть бути посилання на інші сайти (винятково з інформаційною метою), які у своїй діяльності можуть не використовувати та/або не дотримуватися Політики Адміністрації в сфері конфіденційності.

Звертаємо увагу: при переході за посиланням на інші сайти дія Політики Адміністрації в сфері конфіденційності на такі сайти поширюватися не буде. У зв'язку з цим Адміністрація рекомендує переглядати політику у сфері конфіденційності кожного сайту перед тим, як передавати будь-які персональні дані, за якими Вас можуть ідентифікувати.

8. Конфіденційність активності СПД на Сайті

Відомості про активність (трафік) на Сайті Користувачів, які проходять через нашу мережу, захищені відповідно до законодавства. Тобто Адміністрація жодним чином або способом не порушує таємницю «активності» Користувача при використанні останнім сервісів Сайту, що регламентовано відповідними локальними актами.

9. Захист ПД

Адміністрація використовує загальноприйняті стандарти технологічного та операційного захисту інформації та ПД від втрати, неправильного використання, зміни або знищення. Однак, незважаючи на всі зусилля, ми не можемо гарантувати абсолютну захищеність від будь-яких загроз, що виникають поза введенням Адміністрації.

Адміністрація забезпечує застосування всіх відповідних зобов'язань з дотримання конфіденційності, а також технічних і організаційних заходів безпеки для запобігання несанкціонованого або незаконного розголошення або обробки такої інформації та даних, їх випадкової втрати, знищення або пошкодження.

Ми надаємо доступ до інформації і ПД тільки уповноваженим співробітникам, які дали згоду на забезпечення конфіденційності такої інформації і даних згідно з локальними актами.

10. Умови доступу до ПД

Порядок доступу до ПД третіх осіб визначається умовами згоди СПД, наданої власниками ПД на обробку цих даних відповідно до вимог законодавства.

СПД має право на одержання будь-яких відомостей про себе у будь-якого суб'єкта відносин, пов'язаних з ПД, за умови надання інформації, встановлених законом.

Відстрочка доступу СПД до своїх ПД не допускається.

Згідно з законодавством України ПД можуть бути передані правоохоронним, судовим органам та іншим установам з метою захисту основ конституційного ладу, моральності, здоров'я, прав і законних інтересів інших осіб, забезпечення оборони країни і безпеки держави.

11. Права СПД

Адміністрація нагадує Вам про Ваші права як СПД, які врегульовані Законом України «Про захист персональних даних» № 2297-VI, а саме:

Органом у сфері захисту ПД є Уповноважений Верховної Ради України з прав людини (омбудсмен), який наділяється повноваженнями здійснювати контроль за дотриманням вимог законодавства України у сфері захисту ПД. Вся необхідна інформація представлена в розділі «Захист персональних даних» на офіційному веб-сайті Уповноваженого Верховної Ради з прав людини http://www.ombudsman.gov.ua.

Відповідальна особа, що організовує роботу, пов’язану із обробкою ПД СПД є керівник відділу кадрів ІЕП НАН України.

Якщо Ви хочете оновити свої ПД, які були Вами надані Адміністрації, або є якісь зауваження, побажання чи претензії щодо ваших ПД, які ми зберігаємо або використовуємо, будь ласка, звертайтеся до нас за електронною адресою ergon21@ukr.net.

12. Зміни

До Чинної політики конфіденційності можуть вноситися відповідні зміни. При цьому права СПД, згадані в цій Політиці конфіденційності в редакції на відповідну дату, без їхньої згоди зміні не підлягають.

Будь-які зміни до Політики конфіденційності публікуються на Сайті. Щоб уникнути будь-яких непорозумінь щодо обізнаності з внесених змін, ми переконливо рекомендуємо звертатися до цієї Політики конфіденційності регулярно.

Бажаємо приємно і з користю провести час на нашому ресурсі!

Контакти Адміністрації - gvm@ief.org.ua або напишіть листа за адресою: вул. Панаса Мирного, 26, м. Київ, 01011, Україна.

 

Дата останнього оновлення 27 березня 2023 р.